Start Kalender
Styrelse Regelverk Historik
Klubbinfo
Kontakt Bli Medlem Länkar Sök

Hamn: Definition av trailerbåt och uppdatering av UVB Bomdirektivet.

14. jun 2017 by Olle

Definition av trailerbåt.

Då Sällskapets varvsyta är mycket trång idag, vid torrsättningen måste Sällskapet ”packa” båtarna tätt för att få plats med alla som vill ha kvar sin båt på varvet över vintern. Detta gör att utrymmet för att med bil/traktor köra runt och parkera en trailer är begränsat.

Följande mått är satta för att på bästa sätt möjliggöra en optimal vinteruppläggning:
• Båtens längd får vara max 6,70 m – 22 fot.
• Båtens vikt får vara max 2 000 kg.

Trailern ska vara dimensionerad att bära avsedd båt, i körbart skick, hela hjul – axlar, fungerande stöd/stödhjul, fungerande draganordning.

Är båten längre och/eller tynger än ovan angivna mått, är båten en kranbåt och ska sjö- resp. torr- sättas med mobilkran.

De som idag har båtar med större mått än ovan och är trailerbåt, får dispens tills båten säljs, dispensen kan ej övertas av ny ägare.

Uppdatering av UVB Bomdirektiv.

Den båtägare som äger sin bom, kan/får inte neka intilliggande båtägare att angöra, förtöja i bommen.

 Styrelseinfo

29. maj 2017 by Sven Eriksson

Hej alla medlemmar!

Båtsäsongsäsongen är i fullgång och efter helgens högsommarvärme fick vi också en efterlängtad försmak på sommaren. Styrelsen hade sammanträde förra veckan och vi har sammanfattat några beslut och annat vi diskuterade i detta infobrev. Som vanligt är du välkommen att höra av dig till oss i styrelsen om du har några frågor.

Miljökontorets föreläggande gällande båtbottentvätt

Som ni informerats om fick vi vid senaste miljötillsynen ett föreläggande om installation av en båtbottentvätt. Föreläggandet avsåg att vi senast den 31 maj i år skulle inkomma med en handlingsplan inkl. tidsplan och kostnader för installation av anläggning som ska skydda mark och vatten. Under de senaste månaderna har vi arbetat med att ta fram ett beslutsunderlag och se över olika handlingsalternativ som vi långsiktigt tror ska vara det bästa för klubben. Kortfattad kan vi beskriva vårt beslut och svar till miljökontoret så här.

Vi kommer under hösten 2017 och våren 2018 koncentrera vårt arbete på två tänkbara alternativ:
- installation av båtbottentvätt (spolplatta) inkluderat konsekvenser och lösningar för ev. ändrat arbetssätt vid torrsättning av kranbåtar, där båtbottentvätt vid spolplattan blir ett nytt moment.
- att som alternativ till Miljökontorets föreläggande, att installera en båtbottentvätt anläggning, utarbeta plan för utfasning av bottenfärg på samtliga båtar där endast skrovrena- eller förseglade båtbottnar tillåts i klubben.
Vi kommer vid kommande höstmöten och om något ändrar sig tiden innan dess hålla er informerade.

Bryggrond

Inom några veckor kommer en årlig bryggrond att genomföras. Vi kommer bl a att kontrollera förtöjningar och att alla båtar har en UVB-märkning. Ni som inte ännu skaffat märklappar bör omgående göra detta. UVB-märkningen är till för att vi ska veta vilken medlem båten tillhör och att det inte är någon obehörig båt som vistas i hamnen. De medlemmar som har båtar som inte är UVB-märkta kommer att påföras en pliktavgift.

Seglarskola

Jollesektionen har två kommande aktiviteter. Den 17 juni startar en seglarskola för barn och vuxna som vill lära sig segla. Vill du veta mer eller kanske prova på så anordnas en ”prova på dag” i hamnen den 6 juni där du som medlem, eller kanske någon du känner, är välkommen ner och träffa Jollesektionen.


Extra öppet i hamnkontoret
Eftersom hamnkontoret är stängt på Nationaldagen den 6 juni har Hamnkaptenerna beslutat att hålla extra öppet den 13 juni som blir sista gången innan sommaruppehållet.

Några ordningsfrågor i hamnen

Vi måste alla hjälpas åt att hålla hamnen i skick och följa de ordningsregler vi gemensamt beslutat om. På förekommen anledning vill vi påminna om två saker.

1. Det råder hastighetsbegränsning på 3 knop inom hamnområdet och utanför bryggorna. Högre hastigheter medför svall och kan orsaka skador på bryggor och båtar.
2. Sopkärlen vid Hamnkontoret är endast till för Hushållsavfall! Allt annat skräp och material ansvarar du som medlem för att det transporteras till en miljöanläggning. Hjälp till att hålla ordning och påtala gärna reglerna om du ser någon som slänger annat i kärlen. 

Till sist vill vi passa på att önska er en fortsatt fin båtsommar!

StyrelsenJolleseglarna: Prova på segling

21. maj 2017 by KåHå

Pröva på segling 6 juni.
När: 6 juni kl 1000 – ca 1300
Var: Upplands Väsby Båtsällskap, Sättra Harvaviken. Åk runt till västra sidan av klubben så kommer du in där. (Problem ring 070—3431636.)
Hur: Jolllesektionen är på plats i Sjöstuugan. Du får träffa oss.
Vi kan segla en sväng så du får pröva på vvåra båtar. Vi kan prata kommande aktiviteter,
Vi planerar seglarskola 17 – 21 juni och 12 – 16 juli.
Alla är välkomna, både klubbmedlemmar och icke medlemmar. Ta med nå´t att grilla så tänder vi grillen.
Frågor till .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress).Klubbmästeri: BÅTHELG 25-28 maj

14. maj 2017 by Bim

Kom med och tillbringa kristi himmelfärdshelgen med andra båtvänner från klubben!
Vi tar sikte på Strängnäs.

De som vill kan mötas upp på vår klubbholme, Svanholmen, på onsdagkväll för gemensam färd mot Strängnäs dagen därpå. Passar inte det går det lika fint att komma raka vägen till Strängnäs på torsdag.

Anmäl om du/ni vill komma med, så försöker vi förboka plats i hamnen i Strängnäs för torsdagnatt. Tillsammans hittar vi målet för fredagnatt och lördagnatt räknar vi med att tillbringa på Svanholmen (om väder och vind tillåter).

Anmäl dig till Roger Räfsbäck via e-post: .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)
eller via sms till 070-774 61 81.
Har du frågor eller funderingar går det fint att ringa kvällstid till Roger.

Välkommen!

Roger / Klubbholmsfogde
I samarbete med Bim / KlubbmästareKlubbmästeri: Trivselkväll torsdag 11 maj kl 19:00

24. apr 2017 by Bim

Dax för en uppfräschning av sådant som har en säkerhetsbetydelse med tonvikt på navigering. Snart är det sommar och man vet aldrig vad vi kommer att mötas av!

Det blir prat om tex hur vi kan veta att det är risk för dimma, hur skiljer man på olika sorters dimma och vad det betyder för vägval. Vilka åtgärder bör man vidta när dimman kommer.

Ibland vill man förflytta sig på sjön i mörkret och då kan det vara bra att få lite tips och råd om mörkernavigering, olika knep, risker, vad händer? Konsten att hålla utkik, behovet av ankarlanternan mm.

Vi kommer även prata Högfartskörning och Elektronisk navigering kontra klassisk navigering
Detta varvat med exempel från verkliga livet kommer Jonas Ekblad att berätta om. Jonas arbetar som analytiker på sjösäkerhetsrådet hos Transportstyrelsen samt har ett förflutet som båtjournalist.

Anmäl dig via listan i klubbhuset eller genom att skicka ett mail till .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress) eller ett sms till 070-950 66 88 senast tisdag 2 maj.
Varmt välkomna till vårens sista aktivitet!
Nu ser vi fram emot en lång, varm och skön sommar!

Upplands Väsby Båtsällskap
genom Klubbmästarna Bim & GunSida 3 av 12 |  < 1 2 3 4 5 >  Sista >