Start Kalender
Styrelse Regelverk Historik
Klubbinfo
Kontakt Bli Medlem Länkar Sök

Ny hemsida

27. jul 2017 by Sven Eriksson

Förhandstitt på nya hemsidan

Nu kan man förhandstitta på den nya hemsidan.
demo.uvb.nu

Den är anpassad bättre fungera på plattor och mobiler.
Den kommer även att bli lättare att underhålla och vidareutveckla.

Alla texter och nyheter är inte uppdaterade och sidorna kan snabbt ändras

då den är under utveckling.

Synpunkter kan skickas till webmaster : .(JavaScript måste vara aktiverat för att visa denna e-postadress)Gös tävling 19/8-2017

25. jul 2017 by Sven Eriksson

Föranmälan senast 10/8-2017

Gös tävling 19/8-2017. Föranmälan senast 10/8-2017. Om ni vill ha smörgåstårta efter tävlingen är det samling vid klubbhuset. Utgång 17:30, tävlingstid 18:00-21:00 med trolling eller mete. Vid trolling måste ni ha TDA fiske kort. Startavgift 100 kr. Mvh Mikael KarlssonKlubbholme: Svanholmen

21. jun 2017 by Roger

Midsommar på Svanis

Hej Båtvänner.
Nu har det redan blivit dags för Midsommar.
Alla som vill är välkomna att fira med båtvänner på vår fina holme.
Det kommer att kläs en Midsommarstång på förmiddagen innan den gemensamma lunchen,
Senare avnjuter vi middag och mingel.
Välkomna
Fogden/FogdinnanHamn: Definition av trailerbåt och uppdatering av UVB Bomdirektivet.

14. jun 2017 by Olle

Definition av trailerbåt.

Då Sällskapets varvsyta är mycket trång idag, vid torrsättningen måste Sällskapet ”packa” båtarna tätt för att få plats med alla som vill ha kvar sin båt på varvet över vintern. Detta gör att utrymmet för att med bil/traktor köra runt och parkera en trailer är begränsat.

Följande mått är satta för att på bästa sätt möjliggöra en optimal vinteruppläggning:
• Båtens längd får vara max 6,70 m – 22 fot.
• Båtens vikt får vara max 2 000 kg.

Trailern ska vara dimensionerad att bära avsedd båt, i körbart skick, hela hjul – axlar, fungerande stöd/stödhjul, fungerande draganordning.

Är båten längre och/eller tynger än ovan angivna mått, är båten en kranbåt och ska sjö- resp. torr- sättas med mobilkran.

De som idag har båtar med större mått än ovan och är trailerbåt, får dispens tills båten säljs, dispensen kan ej övertas av ny ägare.

Uppdatering av UVB Bomdirektiv.

Den båtägare som äger sin bom, kan/får inte neka intilliggande båtägare att angöra, förtöja i bommen.

 Styrelseinfo

29. maj 2017 by Sven Eriksson

Hej alla medlemmar!

Båtsäsongsäsongen är i fullgång och efter helgens högsommarvärme fick vi också en efterlängtad försmak på sommaren. Styrelsen hade sammanträde förra veckan och vi har sammanfattat några beslut och annat vi diskuterade i detta infobrev. Som vanligt är du välkommen att höra av dig till oss i styrelsen om du har några frågor.

Miljökontorets föreläggande gällande båtbottentvätt

Som ni informerats om fick vi vid senaste miljötillsynen ett föreläggande om installation av en båtbottentvätt. Föreläggandet avsåg att vi senast den 31 maj i år skulle inkomma med en handlingsplan inkl. tidsplan och kostnader för installation av anläggning som ska skydda mark och vatten. Under de senaste månaderna har vi arbetat med att ta fram ett beslutsunderlag och se över olika handlingsalternativ som vi långsiktigt tror ska vara det bästa för klubben. Kortfattad kan vi beskriva vårt beslut och svar till miljökontoret så här.

Vi kommer under hösten 2017 och våren 2018 koncentrera vårt arbete på två tänkbara alternativ:
- installation av båtbottentvätt (spolplatta) inkluderat konsekvenser och lösningar för ev. ändrat arbetssätt vid torrsättning av kranbåtar, där båtbottentvätt vid spolplattan blir ett nytt moment.
- att som alternativ till Miljökontorets föreläggande, att installera en båtbottentvätt anläggning, utarbeta plan för utfasning av bottenfärg på samtliga båtar där endast skrovrena- eller förseglade båtbottnar tillåts i klubben.
Vi kommer vid kommande höstmöten och om något ändrar sig tiden innan dess hålla er informerade.

Bryggrond

Inom några veckor kommer en årlig bryggrond att genomföras. Vi kommer bl a att kontrollera förtöjningar och att alla båtar har en UVB-märkning. Ni som inte ännu skaffat märklappar bör omgående göra detta. UVB-märkningen är till för att vi ska veta vilken medlem båten tillhör och att det inte är någon obehörig båt som vistas i hamnen. De medlemmar som har båtar som inte är UVB-märkta kommer att påföras en pliktavgift.

Seglarskola

Jollesektionen har två kommande aktiviteter. Den 17 juni startar en seglarskola för barn och vuxna som vill lära sig segla. Vill du veta mer eller kanske prova på så anordnas en ”prova på dag” i hamnen den 6 juni där du som medlem, eller kanske någon du känner, är välkommen ner och träffa Jollesektionen.


Extra öppet i hamnkontoret
Eftersom hamnkontoret är stängt på Nationaldagen den 6 juni har Hamnkaptenerna beslutat att hålla extra öppet den 13 juni som blir sista gången innan sommaruppehållet.

Några ordningsfrågor i hamnen

Vi måste alla hjälpas åt att hålla hamnen i skick och följa de ordningsregler vi gemensamt beslutat om. På förekommen anledning vill vi påminna om två saker.

1. Det råder hastighetsbegränsning på 3 knop inom hamnområdet och utanför bryggorna. Högre hastigheter medför svall och kan orsaka skador på bryggor och båtar.
2. Sopkärlen vid Hamnkontoret är endast till för Hushållsavfall! Allt annat skräp och material ansvarar du som medlem för att det transporteras till en miljöanläggning. Hjälp till att hålla ordning och påtala gärna reglerna om du ser någon som slänger annat i kärlen. 

Till sist vill vi passa på att önska er en fortsatt fin båtsommar!

StyrelsenSida 3 av 13 |  < 1 2 3 4 5 >  Sista >